Ανακαίνιση σπιτιού

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση και κατασκευή κατοικιών, καταστημάτων και ξενοδοχείων. Η πολυετή πείρας στο σχεδιασμό, την κοστολόγηση και την εκτέλεση έργων, σας διασφαλίζει μια επιτυχημένη ανακαίνιση του χώρου σας. Ένα επιτελείο από αρχιτέκτονες μηχανικούς και διακοσμητές  είναι έτοιμο να  σας προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  στον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, Μελέτη διακόσμησης, ανακαίνισης  και εξοπλισμού.

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού πολλές φορές αποτελεί για τους περισσότερους  ανθρώπους μια δύσκολη απόφαση. Ο συλλογισμός πως θα καταφέρουν να επιλέξουν τα σωστά συνεργεία , πια υλικά θα χρησιμοποιήσουν , ο  σωστός σχεδιασμός καθώς και ο χρόνος αποπεράτωσης είναι από τους πιο συνηθισμένους προβληματισμούς.

Ο σωστός σχεδιασμός  είναι το σημαντικότερο σημείο σε μια ανακαίνιση. Η σωστή διαρρύθμιση της κουζίνας ( η τοποθέτηση των ντουλαπιών της κουζίνας  πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να παρέχει  ευχρηστία ως προς την κίνηση  καθώς και ως προς την απόσταση των ηλεκτρικών συσκευών.)

Η τοποθέτηση των επίπλων στο σαλόνι θα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχουν επαρκή περάσματα μεταξύ των επίπλων (τουλάχιστον 0,75cm). Η τοποθέτηση του καναπέ θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βλέπουν από την μπαλκονόπορτα  ή το παράθυρο. Επίσης θα πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση προς την τηλεόραση.

Με τον σωστό σχεδιασμό θα έχουμε την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων ακριβώς πάνω από το τραπεζάκι σαλονιού και της τραπεζαρίας. Σε πολλά σπίτια θα δούμε ότι τα φωτιστικά είναι παράταιρα από τα έπιπλα.

Η διαρρύθμιση των υπνοδωματίων θα πρέπει να γίνει  με βάση τα είδη υπάρχων έπιπλα . Να καλύψουμε της ανάγκες των παιδιών για ελεύθερο χώρο για παιχνίδι μέσα στο υπνοδωμάτιο. Πρέπει να τοποθετήσουμε το γραφείο του κοντά σε παράθυρο για να υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός. Στο σχεδιασμό της ντουλάπας θα λάβουμε υπ’ όψιν μας  τις ανάγκες του κάθε μέλους ξεχωριστά για να γίνει η διαρρύθμιση της ντουλάπας με βάση τις ανάγκες τους.

Η ανακαίνιση είναι αρκετά πολύπλοκη . Σε ένα σπίτι που είναι κατασκευασμένο το   1960-1980 πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσο αφορά την στατικότατα του σπιτιού. Για να καθαιρέσουμε κάποιο τοίχο θα πρέπει να είμαστε σίγουρη ότι δεν είναι φέρον οργανισμός της κατοικίας. Αυτό πρέπει να μας ενημερώσει ό μηχανικός εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί και όχι να το κάνει ο ιδιοκτήτης ή κάποιος τεχνίτης ανεξέλεγκτα.

Ένα σημαντικό σημείο είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι ό σοβάς του σπιτιού. Αυτό το επισημαίνω διότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ένα κόστος που δεν υπολογίζετε σωστά και μας βγάζει εκτός προϋπολογισμού.

Επίσης πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι το δάπεδο της κατοικίας και αν μπορεί να τοποθετηθεί από πάνω καινούργιο δάπεδο ή θα πρέπει να αποξηλωθεί . Σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ότι για θέμα οικονομίας τοποθετείτε το καινούργιο δάπεδο κατευθείαν πάνω στο παλιό χωρίς κανένα έλεγχο και μετά από λίγο καιρό το δάπεδο σηκώνεται.

Η κάρδια του σπιτιού είναι τα ηλεκτρομηχανολογικά. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί  στην σωστή κατανομή των ηλεκτρικών φορτίων. Θα πρέπει να διαχωριστούν τα ασθενή από τα ισχυρά ρεύματα. Σε ένα σπίτι θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές παροχές για κάθε ac, ξεχωριστές ενισχυμένες παροχές σε κάθε δωμάτιο για της πρίζες, μία ανεξάρτητη παροχή για φωτιστικό , γραμμή για κεραία και γραμμή τηλεφώνου , τα καλώδια θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα καθώς  ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος και όχι άλλος να κάνει την εγκατάσταση και άλλος να υπογράφη.